Uppsala Medievetare

Månadens Medievetare Februari

2022-02-28

Månadens medievetare är än en gång bestämd, och denna gång går äran till den fantastiska Anna-Moa Rutgersson! *A.M. snurrar armarna i glädje!*

Vad skulle du säga är det absolut roligaste med att plugga MKV? Vart ser du att utbildningen kommer leda dig i framtiden?

Det roligaste: Man får plugga med människor som vill ungefär samma sak, men ändå skilda! Journalisthållet men även kontakt med folk som vill åt medie och kommunikationshållet! Utbildningen kommer förhoppningsvis leda till karriär inom journalistik, språngbräda! Två valfria terminer – frihet! Litteraturvetenskap ett skönt bryt, praktik till nästa valfria!

 

Du som är och varit väldigt engagerad i studentradion ett tag nu, hur ser du tillbaka på hur den upplevelsen varit hittills?

Oj! Absolut det bästa jag gjort! Engagera sig i någonting överhuvudtaget, men visade sig vara bra för både utbildning och kontakter, journalistisk erfarenhet! Få gå på P3 Guld-galan (cool emoji)! Började med att sända program och har lett till rekryteringschef och utbildningsansvarig! Radiointresset inte alltid funnits, utan har utvecklats under tiden engagemanget har fortgått. Framtiden inom radion är högaktuell för A.M!

 

Vad är den främsta anledningen att man borde engagera sig inom radion?

För att man kan engagera sig i något relaterat till studier, bra på CV:et, träffa andra på andra program och inriktningar! Eftersom att det är en studentorganisation för hela universitetet! 

Ny social cirkel! Roliga fester också, det finns en charm med att festa på ekonomikum, också en jättebra lokal med studieplatser och en riktigt fet kiosk, alltså en gemenskap med tillhörande lokal! Klubbhus!

 

Vad går ditt CSN till förutom hyra?

Ajdå, dålig koll på ekonomin! Iallafall: Mat, gasquer, självklart också en del på alkohol.  Senaste största uppgift: 600 kr för doktorsbesök + gips, pga dans till party rock anthem shuffle som gick så hårt till att A.M. ramlade och bröt armen. Ett ballt sätt att bryta armen!

 

Valborg, alla studenters favorithögtid, befinner sig ju även inte allt för långt bort i tiden! Har du några tips till nya studenter som firar det för första gången?

Kontroversiella tips! Köade i snöstorm till snerikes förra året, kommer inte göra det igen! Men ett tips är att göra det en gång för att ha upplevt det! Var i ekoparken så mycket som möjligt, det händer mycket spännande där! Drick vatten, ladda upp med resorb (i bubblet kanske?), förra året så hade studentradion ett eget dansgolv på poplands, där hittar ni Anna-Moa! Yeehaw!

 

Har du något go-to-dance move?

 

Shuffle? haha, skoja. Jag har ett väldigt speciellt och ikoniskt move, som består av att sätta drickan på huvudet med ena handen, röra andra handen lite svängande följt av att röra sig nedåt i en twistande ställning för att sedan röra sig uppåt igen. Att göra en “A.M”! (Slay!)

 

Fem snabba:

Johannes Grill / Rosa Pantern

Läsa / Skriva

Kaffe / Red Bull

Hemmakväll / Utekväll

Hundar / Katter

Snerikes / Stocken