Uppsala Medievetare

Månadens Medievetare December

Hampus Andersson

2023-01-06

Varför valde du att plugga MKV-programmet?

Jag ville plugga i en studentstad och plugga journalistik. I och med MKV-programmet i Uppsala fick jag det jag ville ha; ett studentliv, en studentstad och jag kom en bit hemifrån. Och så hade jag en polare som skulle börja plugga här, så jag följde med upp!

 

Vad fick dig att söka dig till Uppsala, när du redan har pluggat i Lund?

Jag ville inte plugga kvar i Lund, och jag kände mig klar med min tid där. Alla jag pluggade med där skulle också flytta därifrån och jag ville inte börja om där. Det gjorde jag hellre i Uppsala. 

 

Hur kändes det att bli utsedd till årets recce på insparken?

Det var kul som fan! Det var roligt att få veta att jag gjorde ett intryck på folk och att jag fick en bra start på min termin. Som tävlingsmänniska fick jag en liten egoboost. Mitt lag vann inte men jag gjorde det, så jag vann något iallafall!

Du är vice ordförande i välkomstutskottet, vad innebär den rollen?

Jag och ordförande driver insparken, vi kan allt om vad en inspark är och vad en styrelse är. Rollen innebär två delar; samtidigt som vi planerar insparken sitter vi i styrelsen och ser till att vi håller budgeten. Vi tillsätter generalerna och fixar med det bakom kulisserna som kanske inte syns utifrån. 

 

Vad är det roligaste med att vara engagerad i UMV?

Att man får en gemenskap utöver plugget. På insparken lär man känna folk i ens egen årskurs, men i UMV lär man känna nytt folk i andra terminer! Man kan även få tips på tentor och kurslitteratur genom dem vilket alltid är bra att ha, haha! 

 

Vad ser du mest fram emot nästa år?

Valborg och insparken med alla roliga event vi har planerat! Och att det blir varmt så man slipper frysa. Jag är inte van vid snö där jag kommer ifrån, haha. 

 

Fem snabba:

Lund/Uppsala

Punsch/Beska droppar 

Jul/Nyår

Snerikes/stocken

Hemmafest/utekväll