Uppsala Medievetare

VAD VI GÖR

Välkommen till Eris – ditt fönster in i den pulserande världen av medie- och kommunikationsstudier i Uppsala! Startad våren 2023 av en passionerad projektgrupp tillsatt av Uppsala Medievetare, är Eris mer än bara en tidning. Vi är en rörelse, en kreativ kraft och en plattform för studenters tankar och idéer.

Eris skapades för att fylla det tomrum som har funnits för länge – en tidning av och för medie- och journalistikintresserade studenter. Vårt mål är att främja engagemang, dela berättelser och skapa en gemenskap inom våra ämnesområden.

Efter vår lansering på höststämman 2023 har vi stora planer. Håll dig uppdaterad om kommande evenemang, förbättringar och hur du kan vara en del av Eris-samfundet. Vi är inte bara en tidning; vi är Eris. Gör dig redo att utforska, engagera dig och vara en del av vår resa!

TILLSAMMANS SKAPAR VI ERIS

Redaktör & Chefsredaktör

Matilda Sörbom & Dana Gutiérrez

Skribenter

Anna Engström

Hej på er! Mitt namn är Anna Engström, jag är 20 år gammal och sprillans ny här i Uppsala. När jag inte sitter insnöad på mitt rum och manövrerar iphones självutlösare tycker jag om att gråta hysteriskt till romantiska komedier, sitta i skräddarställning och dricka boxvin med vänner samt att gå filosofiska promenader med smörig 80-tals rockballader i lurarna. Jag insåg ganska tidigt att jag blir en långt mer dräglig person att umgås med om jag skriver ner majoriteten av mina tankar istället för att dela dem med världen, så sagt och gjort. Efter att ha plöjt igenom Sex And The City och insett att det går att kombinera banala tankar med Cosmopolitans och lön var journalistdrömmen född. Jag ser fram emot att dela med mig av otaliga banala tankar och andra roligheter här på ERIS. PoK

Adela Farelius

Hej! Jag heter Adela, är 21 år, från Stockholm. Just nu läser jag Medie -och kommunikationsvetenskap A. När jag inte tentapluggar brukar jag umgås med mina vänner, min familj, min hund och göra lite allt möjligt då jag får för mig att hitta nya intressen någon gång i månaden. Det kan vara att jag målar, fotar, virkar eller försöker laga en ny maträtt. Jag skulle säga att jag tycker om att vara kreativ och har märkt att jag har blivit en sån som person som gärna pratar om resor jag har gjort efter studenten. I framtiden skulle jag gärna vilja se mig själv som delaktig i någon dokumentärfilm om klädkonsumtionens miljöpåverkan, skribent på någon kreativ tidning eller kanske som reporter utomlands. Jag gillar att skriva och har gjort det ända sedan jag var liten och skrev egna ”böcker”. Därav tycker jag att det ska bli superkul att skriva för ERIS!

Noah Stenström

Hej! Mitt namn är Noah och jag valde att ansluta till Eris eftersom jag vill vara med i händelsernas centrum samt att få bygga upp umvs första tidning någonsin. Jag ser fram emot detta viktiga uppdrag och tillsammans med den fantastiska redaktionen är Eris i trygga händer. För mig är det viktigt att tidningen både skriver högt och lågt. Det ska finnas en mix av roliga och mer seriösa nyheter samt granskningar, för oavsett om det gäller samhället eller en studentförening ska makten alltid vara under lupp. Och det är alltid journalistens främsta uppdrag. Jag känner umv rätt väl vid det här laget och har tidigare suttit som vice i Idrotts- och hälsoutskottet och varit ölis på två insparker. Vidare brinner jag för att skapa film och i förra Idrottsutskottet ansvarade jag för filmerna inför varje event, vilket jag hoppas blir en tradition!

Axel Lidin

Hej! Jag heter Axel Lidin och är skribent sjukt nog på ERIS. Jag pluggar t1 MKV och stortrivs, är också på en konstig vänster ekonomiansvarig för vår förening UMV. Jag som person är väldigt solig och glad, som skribent helt lost. Jag tycker fotboll är jättekul och det hade väl varit en dröm att jobba med det journalistiskt. Är född i Sundsvall men uppvuxen i Uppsala, tog en sväng efter studenten och pluggade i Lund men hittade ganska snabbt hem till fina Uppsala. Som skribent helt lost, är något jag landar i då jag inte har någon aning om vad jag vill skriva om. Men att skriva tycker jag är stört kul! En ytterligare kurs i svenska borde jag kanske gå så arbetet för mina redaktörer hade blivit mindre, men det får helt enkelt va. Jag ser så mycket fram emot ERIS och allt som det kommer att ge! Får någonstans önska er att sänka era förväntningar och undvik att kolla grammatiken i det jag skriver. Övrigt vill jag ändå avsluta med att jag har skitkul när jag skriver, hoppas det märks!

Emma Ljuslin

Hej!!
Jag heter Emma, är 24 år gammal och pluggar journalistikfördjupningen. Innan jag började fördjupningen har jag pluggat historia, eftersom jag anser att kunskap om det förflutna är helt grundläggande för att riktigt förstå samtiden. Jag älskar min katt, musik och att dricka god öl med goda vänner! Utanför eko kanske ni hittar mig på Snerikes, där jag tillbringar alldeles för mycket tid som ämbetsverkare. Jag drömmer om att jobba med grävande journalistik, avslöja orättvisor och ställa folk till svars. Det var därför givet att jag ville skriva för ERIS, eftersom vi skiljer oss från andra studenttidningar i målet att tänja på gränserna.

Ida Nilsson

Jag är en nyfiken och glad person som tycker om att uppleva saker och att vara kreativ! I augusti flyttade jag till Uppsala från Göteborg för journalistikfördjupningen. Om jag får drömma så kommer jag i framtiden att arbeta med journalistik och dokumentär som skildrar den lilla underbara försumbara vardagen satt i större perspektiv. Det och mitt intresse för kultur och natur hoppas jag ska genomsyra mitt skrivande för tidningen.

Edward Nilsson

Hallå! Jag heter Edward, jag är 20 år gammal och kommer från Stockholm. Jag är skribent här på Eris och går min första termin på media- & kommunikationsvetenskap och journalistik. Jag ville börja skriva för att det var en möjlighet att göra något kreativt och för att jag en dag gärna jobbar som journalist. Jag är väldigt nyfiken av mig och mitt största intresse är egentligen att dyka ner i diverse ämnen och hobbys, så då var det här perfekt!

Ellen Palmbäck

Hej!! Ellen Palmbäck heter jag, 21 år från Stockholm. Älskar som alla andra att lyssna på musik, poddar och att umgås med familj och vänner. Utöver det är jag en kreativ person through and through; syr, pysslar, läser och skriver. Gör det för att det är jättekul, blir av med ångest och för att det är toppen att kunna säga “jag har gjort det själv!”. Blir pirrig av idéen att vara med i SvDs eller Rory Gilmores redaktion, göra ett stort gräv som i Spotlight eller Klubben och tanken av en riktigt bra formulerad mening. Hoppas att ni tycker jag platsar i ERIS! Kom igen, det blir kul!

KONTAKTA OSS

Vill du komma i kontakt med tidningen?
Detta gör du enklast genom att maila

tidningeneris@uppsalamedievetare.se