Uppsala Medievetare

VAD VI GÖR

Välkommen till Eris – ditt fönster in i den pulserande världen av medie- och kommunikationsstudier i Uppsala! Startad våren 2023 av en passionerad projektgrupp tillsatt av Uppsala Medievetare, är Eris mer än bara en tidning. Vi är en rörelse, en kreativ kraft och en plattform för studenters tankar och idéer.

Eris skapades för att fylla det tomrum som har funnits för länge – en tidning av och för medie- och journalistikintresserade studenter. Vårt mål är att främja engagemang, dela berättelser och skapa en gemenskap inom våra ämnesområden.

Efter vår lansering på höststämman 2023 har vi stora planer. Håll dig uppdaterad om kommande evenemang, förbättringar och hur du kan vara en del av Eris-samfundet. Vi är inte bara en tidning; vi är Eris. Gör dig redo att utforska, engagera dig och vara en del av vår resa!

TILLSAMMANS SKAPAR VI ERIS

Redaktör & Chefsredaktör

Matilda Sörbom & Dana Gutiérrez

Grafiker

Max Libell

Vi gillar Max för att han har en enorm potential som ännu inte blomstrat. Han duschar mycket och luktar gott, speciellt för att vara en grafisk designer. Du hittar honom oftast intensivt knapprande på datorn med en målmedveten blick. En ruttad kille som definitivt hör hemma på Eris! /Skribent Anna & Hugo

Skribenter

Anna Engström

Ganska tidigt insåg jag att jag blir en långt mer dräglig person att umgås med om jag skriver ner majoriteten av mina tankar istället för att dela dem med världen, så sagt och gjort. Efter att ha plöjt Sex And The City och insett att det går att kombinera banala tankar med Cosmopolitans och lön var journalistdrömmen född.

Rebecka Bertilsson

Hejsan, jag är 20 år gammal från Stockholm. En kväll i min smak består av högljudda tjejkompisar, MASSA snacks och harmlöst gossip (och gärna en flaska bubbel). En dag hoppashoppashoppas jag få arbeta som krigskorrespondent och göra dokumentärer för SVT

Caroline Hellström

Halloj! Min bästa skrivarposition är raklång i en djup soffa, enbart huvudet får vara i lodrät position. Bredvid mig vill jag ha nyponsoppa och i högtalarna ska det spelas något som hindrar mig från att hänga på marketplace och bloggar om vartannat.

Noah Stenström

Hej! Mitt namn är Noah och jag valde att ansluta till Eris eftersom jag vill vara med i händelsernas centrum samt att få bygga upp umvs första tidning någonsin. Jag ser fram emot detta viktiga uppdrag och tillsammans med den fantastiska redaktionen är Eris i trygga händer. För mig är det viktigt att tidningen både skriver högt och lågt. Det ska finnas en mix av roliga och mer seriösa nyheter samt granskningar, för oavsett om det gäller samhället eller en studentförening ska makten alltid vara under lupp. Och det är alltid journalistens främsta uppdrag. Jag känner umv rätt väl vid det här laget och har tidigare suttit som vice i Idrotts- och hälsoutskottet och varit ölis på två insparker. Vidare brinner jag för att skapa film och i förra Idrottsutskottet ansvarade jag för filmerna inför varje event, vilket jag hoppas blir en tradition!

Axel Lidin

Jag famlar runt i mina artiklar som en yr höna och därmed utmanar er att hitta en röd tråd! Det kommer bli en svår uppgift då jag skriver otroligt rörigt, och så får det vara tills jag lär mig skriva ordentligt. Annars tycker jag om att skriva om typ allt, så länge det blir så oseriöst som möjligt!

Igor Ahlbaum

Jag är en glad och driven kille som älskar skidåkning. I tidningen kommer jag huvudsakligen agera som sportreporter, men har även ett stort intresse av att skriva om matlagning och restauranger.

Frida Dunell

Lukas Bergman

Har klassiska intressen som fotboll, musik och film. Jobbar på att lära mig vissla. Kommer nog bli både roliga och mer seriösa texter från min sida!

Hampus Andersson

Jag vetefan vad jag gör i här eller i livet! Eris är min dagbok! Häng med för proffesionellt ordbajseri och tvekande!

Texas Wistrand

Adela Farelius

Heeej! Jag är 22 år och kommer från Stockholm. Jag blir glad när jag tänker på riktigt bra musik på en utekväll, dumplings och att fota med en digitalkamera! Helst allt på en kväll. I ett drömscenario i framtiden är jag med och skapar dokumentärer eller skriver reportage. Tack för att du läste hela vägen hit.

Hugo Wik

Hugo Wik är en idealistisk skribent. En klippa på att jobba i grupp som även kan ta eget initiativ när det behövs. Förbättringsområdena inkluderar överprestation, perfektionism och en trevligare ton.

Molly Karlsson Inde

Jag är en 20 årig tjej från Stockholm. Jag brinner för tisdagskvällar på snerikes, Bob Dylan och journalistik. Efter universitetet vill jag skriva politiska krönikor för någon skojig tidning! Vi får se vad framtiden har att bjuda, men läs gärna vad jag får ihop så länge! XOXO

Ellen Palmbäck

Hejhej!! Jag är från Stockholm, 21 och pluggar T2 på MKV-programmet. Jobbar hårt med att försöka skriva välformulerat, klokt och roligt, ni får avgöra om jag lyckas! Drömmer utöver det om en kväll med endast bra musik på landskap, att skriva en roman eller krönikor. Over and out!

Clara Alanko

Tjena, här har vi den gamla räven i Eris-gänget, i alla fall om man ser till vem som är närmast examen. Skriver lättsamma texter om diverse, men målet är att skriva manus för TV. Hejhopp!

KONTAKTA OSS

Vill du komma i kontakt med tidningen?
Detta gör du enklast genom att maila

tidningeneris@uppsalamedievetare.se