Proffsen svarar – Paul Mac Innes

Månadens proffs är ingen mindre än kreatören och Art Directorn Paul Mac Innes från Göteborg. Läs och inspireras av hur han redan som 12-åring fick sitt första jobb inom Media- och kommunikationsbranschen och hur vägen har sett ut till hans nuvarande jobb på kommunikationsbyrån Linderoths. Paul delar även med sig av sina bästa tips till dig som snart ska ut i branschen. Enjoy!

Vad är din roll på Linderoths och vad jobbar du med?

Jag innehar rollen som kreatör / art director på kommunikationsbyrån Linderoths.

Rollen innefattar arbete med olika företags visuella uttryck, varumärken och kommunikationskoncept. Jag arbetar också med formgivning men min tyngdpunkt ligger på foto, film och webb.

Hur har vägen dit sett ut?

Mitt första uppdrag, som 12-åring bestod i att designa en logotyp för den lokala pizzerian där vi bodde. Som lön fick jag en valfri pizza. Det blev en dubbelinbakad calzone. 😉 Intresset för färg och form dröjde sig sedan kvar och jag valde media och kommunikationsinriktning under gymnasiet. Till skillnad från de flesta av mina skolkamrater fortsatte jag min bana inom reklamvärlden efter gymnasiets slut. Jag hade turen att få göra design jobb för många mindre företag. Efter några år längtade jag efter att fördjupa mina kunskaper och valde då en YH-utbildning i reklam och marknadsföring. Utbildningen resulterade i en praktik hos en liten reklambyrå som sedan övergick till en fast anställning. Som relativt ung hade jag därmed mitt första riktiga jobb i branschen. 

När jag började känna mig varm i kläderna valde jag att starta eget företag. Jag fick arbeta med många spännande kunder vilket gav mig både stor bredd och erfarenhet. Efter några härliga år inom frilanstillvaron blev jag värvad till MQ’s marknadsavdelning efter ett frilansjobb för dem. En kollega till mig där blev senare Creative Director på Linderoths. Av honom fick jag sedan frågan om jag ville börja på Linderoths som AD. Och där har jag nu varit i snart 8 år.

Tre egenskaper hos dig själv som din arbetsgivare värdesätter högt

1. Vilja till att lära nytt. Jag är nyfiken och vetgirig. Om jag inte kan något så ser jag till att lära mig det. På så vis är jag flexibel och håller mig uppdaterad.

2. Att skapa idéer. Jag försöker vara öppen för nya intryck och röra mig i olika världar.

3. Att jag väljer att se saker och ting positivt.

Vad hade du gett dig själv för råd när du var ny inom branschen?

Håll inte på en bra idé, bjud på kunskap – den stora idén kan komma från oväntat håll.

Har du någon favorit-pepplåt?

Har måååååååånga! Men UPTOWN med Prince svänger på bra: https://open.spotify.com/track/3IiS3fVdtsMPSHsWBgDcFn?si=4mMm2chCTRCWU7lnlOh-Mg