PROFFSEN SVARAR – LINDA FORNBRANDT

Månadens proffs är Linda Fornbrandt, Junior Art Director på byrån Zellout i Uppsala. Bakom sig har hon bland annat tre år på programmet inom Medie- och kommunikationsvetenskap och journalistik på Uppsala Universitet. Fortsätt läs för att ta reda på hur hon tog sig dit hon är idag och vilka tips hon har till de som är nya i branschen!

Lindas roll på Zellout är en trainee-tjänst som Junior Art Director. Detta innebär att hon parallellt med heltidsjobbet på Zellout även studerar kurser baserade på en utbildningsplan framtagen av hennes närmsta chef. Under tiden som trainee har Linda även pluggat grafisk design på Berghs school of communication och kommer nu i vår att påbörja kursen Art Direction, också den på Berghs.

Hur hamnade du på den positionen du är idag?
Jag började på Zellout som AD-praktikant som en del av min utbildning i Media- och kommunikation på Uppsala universitet. Efter min praktikperiod blev jag erbjuden en trainee-tjänst på företaget som Junior Art Director vilket är positionen jag har idag.

Hur ser en vanlig arbetsvecka ut för dig?
Jag börjar alltid måndagen med att lägga upp tiden för de olika projekten som är igång. På så sätt har jag koll på hur mycket tid som ska läggas på respektive jobb och vilka deadlines som finns för veckan. I och med att det är snabba puckar med många olika projekt samtidigt ser mina veckor väldigt olika ut. Det kan vara allt från kampanjer med inspelningar och fotograferingar till möten eller designjobb. Jobbet blir aldrig enformigt eller förutsägbart, vilket för mig är en av de mest positiva aspekterna med jobbet.

Tre egenskaper hos dig själv som din arbetsgivare värdesätter högt?
Min nyfikenhet och mitt behov av att vilja utvecklas varje dag. Förutom det så tror jag att de värdesätter mig som människa, hur jag är som person och hur jag integrerar med gruppen.

Vad hade du gett dig själv för råd när du var ny inom branschen?
Ta för dig! Visa framfötterna och följ med på så mycket som möjligt. Ny som gammal finns det alltid rum för utveckling och man kan alltid lära sig någonting från alla så länge man är öppen och lyhörd. Visa att du är nyfiken så kommer du lägga upp de bästa möjliga förutsättningarna för dig själv att utvecklas.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
Att få umgås och lära mig av mina kollegor. Att vara omringad av människor med så mycket energi, värme och kreativitet är utan tvekan den största förmånen med mitt jobb på Zellout.