Proffsen svarar – Fanny Sahlin

Månadens proffs är ingen mindre än produktionsledaren på kommunikationsbyrån Södra Tornet i Uppsala – Fanny Sahlin. Läs och inspireras över Fannys resa från MKV-student till den roll hon har idag och ta del av hennes bästa råd för dig som är ny i branschen!

Hur hamnade du på den positionen du är idag?

Hösten 2016 började jag plugga MKV-inriktningen strategisk kommunikation. Innan jag började plugga så hade jag ett mål, att när jag var klar med utbildningen skulle jag ha fyllt mitt cv med minst en erfarenhet. Andra året på universitetet drev jag därför en studentdriven kommunikationsbyrå tillsammans med två andra. På byrån fick vi jobba med riktiga kunder och uppdrag, men vi tog bara betalt i referenser.

Jag fick sedan möjligheten att bli studentkommunikatör på Venture Cup och Uminova innovation. I slutet av min utbildning hade vi praktik, där jag hamnade på en PR byrå i Stockholm. Jag hade haft ögonen öppna för Södra tornet tidigare och tyckte att de jobbade med spännande uppdrag. När denna tjänst kom upp var det ingen tvekan om att jag skulle söka. Nu ett år senare är jag fortfarande kvar.

Tre egenskaper hos dig själv som din arbetsgivare värdesätter högt?

Orädd, att ha fötterna på jorden och att vara snabblärd.

Vad hade du gett dig själv för råd när du var ny inom branschen?

Våga tro på att du själv klarar av det, man kan mer än vad man tror. Säg inte nej till saker bara för att det verkar svårt eller för att du inte tror att du har den kunskapen, det är sådana uppdrag som gör att man lär sig. Var även beredd att jobba hårt och lägga ner mycket tid, det är en krävande bransch, men samtidigt otrolig rolig.

Hur ser din kommande vecka ut? Det är mycket planering som vanligt. Bland annat ska jag dra igång några nya projekt och se till att alla arbetsuppgifterna är jämt fördelade. Min huvudsyssla är att hålla ihop projekten, att hålla kontakt med kunder och externa leverantörer, samt att se över produktionen. Det kommer säkert även bli en hel del samtal via telefon, samt alldeles för mycket kaffedrickande.