Proffsen svarar: Amanda Larsson

Amanda Larsson är den här månadens proffs. Hon är kommunikationskonsult på kommunikationsbyrån Springtime-Intellecta. Men Amanda är inte bara den här månadens proffs, utan hon har även varit engagerad i Uppsala Medievetare där hon var ordförande.

Hur hamnade du på den positionen du är idag?

Jag började plugga MKV som fristående kurser HT15 och kombinerade med PIVA:n (pedagogik med inriktning mot vuxna och arbetsliv), multimedia och lite systemvetenskap. Under studietiden la jag mycket fokus på att göra saker utanför studierna, bland annat genom att vara ordförande för UMV och extrajobba som amanuens på institutionen. I slutet på januari 2018 började jag som praktikant på Springtime och drygt en månad senare övergick min praktik till en anställning. Helt klart en av de bästa dagarna i mitt liv när jag fick frågan om att bli anställd.

Tre egenskaper hos dig själv som din arbetsgivare värdesätter högt?

Engagerad, nyfiken och orädd.

Vad hade du gett dig själv för råd när du var ny inom branschen?

  • Kom ihåg att alla har varit nya i branschen. Alltså ALLA. Få föds med femtio miljarder kontakter eller en naturlig fallenhet för att skriva pressmeddelanden. Öva öva öva och fråga fråga fråga.
  • Det finns sällan en mall för vad som är rätt. Varje uppdrag är unikt och det finns ingen given metod för att lyckas, utan allt handlar om att hitta den bästa lösningen för uppdraget.
  • Vidga blicken för vad kommunikation är och var det behövs. Kommunikation är så mycket. Det finns massa spännande branscher där ute som söker efter just din kompetens, kanske utan att du vet om det.
  • Välj en chef som lyfter dig och kollegor som du har kul ihop med. Två sjukt viktiga aspekter jag tog med mig in i arbetslivet.
  • Var prestigelös och snäll. Det lönar sig alltid. Snälla personer är de bästa personerna.

Vilken är din ultimata pepplåt?

I love it – Icona Pop