Uppsala Medievetare

MÅNADENS MEDIEVETARE

Månadens medievetare har ännu en gång korats, och för januari månad går den stora äran till Amber Widegren! Amber har visat entusiasm och engagemang för vår kära förening upprepade gånger, och är vid sidan av studierna en stor förebild för unga inom ridsports-världen. Därför är hon ett självklart val! 

Engagemang inom Uppsala Medievetare (i punktform):

– Recce insparken HT22 (Lag Wild West)

– Ölis insparken VT23 (Lag Techno)

– Kapten insparken HT23 (Lag Backpacka)

– Ledamot marknadsföringsutskottet HT23

Hur kom det sig att du valde att söka just MKV?

Jag hade ingen aning alls om vad jag ville plugga och tänkte att det är bäst att börja någonstans. Jag scrollade igenom alla program och kurser som fanns på antagning.se och hjärtmarkerade allt som lät intressant, och så utgick jag från det. Jag sökte MKV som första alternativ och är så glad för det. Jag tyckte att MKV A hade väldigt roliga ämnen och jag skulle verkligen kunna se mig själv jobba som kommunikatör i framtiden. Efter A-kursen tänkte jag att jag skulle testa lite olika kurser för att se om MKV var det rätta valet. Jag testade att läsa Företagsekonomi A, vilket gick otroligt dåligt, ekonomi är verkligen inte min grej. Men efter det hittade jag ett otroligt program som jag läser just nu, “Kandidatprogram inom ledarskap, kvalitet och förbättring”. Jag har läst en termin och tycker att ämnena är perfekta för mig, men det känns jättetråkigt att inte läsa klart MKV med alla mina kompisar. Trots att jag inte pluggar MKV längre så är jag fortfarande en medievetare i hjärtat <3

Du var kapten under höstens inspark, vad var det roligaste med det uppdraget? 

Inför insparken var jag ansvarig för att, tillsammans med några fantastiska faddrar, planera alla aktiviteter under insparken. Det roligaste var att se allt som vi hade planerat och kämpat med bli genomfört och se hur mycket det uppskattades av alla reccar. Det var häftigt! Sen hade jag så himla roligt med mitt otroliga Lag Backpack<3 Kunde inte önskat efter finare reccar! 

Vad är ditt bästa tips till vårens nya reccar?

Ta vara på insparken och gå på ALLT! Insparken går så himla fort och det är en otrolig erfarenhet som man inte vill vara utan. Det är också ett superbra sätt att komma in i vår mysiga förening. Man träffar så härliga människor som man har med sig hela studietiden!

Vad engagerar du dig i vid sidan av dina studier? 

Jag har ridit på ridskola hela min barndom och började engagera mig i ungdomssektionen på min ridklubb när jag var 12 år. Sedan dess har jag varit ideellt engagerad både regionalt och centralt inom ridsporten. Idag är jag vald till ordförande för Svenska Ridsportförbundets ungdomssektion och sitter även som ledamot i Förbundsstyrelsen. Det är otroligt roliga uppdrag som är en stor del av min vardag, och jag tycker det är superhäftigt att vara med och påverka så högt upp i organisationen. Jag har samlat på mig snart 11 år av ideellt engagemang, och det är det roligaste jag vet!

Om du får drömma fritt, var är du om 20 år?

Oj vad svårt! Då kommer jag ju att vara gammal… Jag tänker nog att jag kommer bo i ett fint hus på landet med min familj och massa husdjur. Jag kommer ha ett superhärligt jobb med fina kollegor som gör det roligt att gå till jobbet. Vad jag jobbar med har jag ingen aning om däremot. Sen vill jag också hinna med att resa massor och jobba utomlands, men när det blir återstår att se. 

5 Snabba:

Stocken / Snerikes (solklart val) 

Hästar / Människor

Energidryck / Kaffe

Johannes Grill / Rosa Pantern

Jul / Nyår

KONTAKTA OSS

Vill du komma i kontakt med tidningen?
Detta gör du enklast genom att maila

tidningeneris@uppsalamedievetare.se