Uppsala Medievetare

MÅNADENS MEDIEVETARE

Isa Smedberg

Månadens Medievetare för juni månad är äntligen korad, och denna gång går äran till Isa Smedberg! Här har vi en tjej med så mycket driv att det räcker och blir över, som dessutom alltid bjuder på härlig energi och skratt! Därför är hon ett självklart val.

Engagemang

Vice Ordförande i Näringslivsutskottet 21-22

Fadder VT22

Fadder HT22

Vad är det allra bästa med UMV?

Det bästa med UMV är enligt mig gemenskapen. Jag hade inte alls tänkt att jag skulle engagera mig när jag flyttade till Uppsala. Det blev bara att jag gick på insparken och sen gick jag på stämman. Då ställde jag mig upp när det inte blev någon vice ordförande och då blev det jag. Men det var ju tur att det blev så, det gjorde att jag fick ett sammanhang och massa kompisar redan första tiden. 

Men generellt är det bästa med UMV att det går att komma från att ha 0 erfarenhet till att få massa erfarenhet genom att gå med. Allt lär man sig under tiden, och om ingen annan kan, så lär man sig själv. Man behöver alltså inte ha massa erfarenhet och ett långt CV som i andra situationer i livet utan man är välkommen ändå.

Berätta vad du jobbar med på sidan av dina studier!

Jag har sedan november 2022 jobbat som marknads- och säljassistent på ett företag som gör instrument åt forskning inom fysik. Först förstod jag ingenting av branschen och tekniken bakom maskinen. Men på något sätt kommer man in i det efter ett tag, jag kan ju fortfarande inte all teknik bakom men jag lär mig. 

Jag har jobbat där en dag i veckan när jag pluggar och det har fungerat toppen. Jag fick det för att jag hade suttit i näringslivsutskottet, min nuvarande chef hade fått mitt nummer av en person som jag hade haft kontakt med när jag satt i utskottet. Det har varit lärorikt och gett mig mycket som person och i min yrkesroll. 

Du har ju tidigare varit vice ordförande för Näringslivsutskottet. Vad tar du med dig för lärdomar från detta uppdrag?

Vi i utskottet gjorde UMV-podden och i och med den lärde jag mig mycket. Först om branschen, hur mycket som finns och vad man faktiskt kan jobba med. Detta har hjälpt mig att hitta vad jag vill jobba med och att sortera i den breda branschen. I utskottet fick jag också erfarenhet av att organisera och strukturera. Vi gjorde några event men också med möten och podd-tider, att få alla att dyka upp samtidigt kan vara ett pussel. 

Du tar snart examen (kul!), vad är nästa steg?

Den svåraste fråga… jag har sökt till Yrkeshögskolan Medieinstitutet i Stockholm för att jag har fått mersmak för att gå en mer praktisk utbildning som jag inte har fått göra när jag gått i Uppsala. Men annars har jag också sökt mastern i Management, Kommunikation och IT i Uppsala vilket har varit min plan från början. Om allt skiter sig får jag väl börja med TikTok eller något.

5 Snabba:

Podd / Musik

Stocken / Snerikes

kan inte välja är från Kumla men gillar nog Stocken mer 

Praktik / Plugg

LinkedIn / TikTok

Utekväll / Hemmakväll

KONTAKTA OSS

Vill du komma i kontakt med tidningen?
Detta gör du enklast genom att maila

tidningeneris@uppsalamedievetare.se