Uppsala Medievetare

Herman får inte komma och Alvins Make-A-Wish

av: Axel Lidin

Efter höstens reccegasque, där Dogge Doggelito chockuppträdde tillsammans med ULTRAZ & The passions, har jag funderat på vad just den senare duon har för sig. De dyker upp på Instagram där de friterar sås och frågar om folk vill ha merch i form av duschdraperier. Kort sagt så tog jag saken i egna händer och hörde av mig, varpå jag fick svaret “Funkar utmärkt för min del, förutsatt att Hugo är vaken bara”. Intervjun var kirrad och det enda som var kvar var att pallra sig ner på stan.

Efter att ha sprungit mellan min lägenhet, Ekonomikum och Webbhallen var jag äntligen helt redo, typ. Med en nästan klarblå himmel, ett nyinköpt SD-kort och UMV:s nya kamera i väskan traskade jag vidare längs Sysslomansgatan för att möta upp Calle och Hugo. Mina tankar inför bestod mestadels av att jag var hungrig och att jag kanske skulle ha förberett intervjun bättre. 

När jag tillslut är framme vid Uppsalas i särklass bästa café (man kan köpa billig öl där), så snackar jag lite kort med ägaren som ännu en gång påminner att man inte får använda dator inne på Café Tar. Dock ville han gärna vara med på bild. Jag tar fram kameran och min telefon och förbereder intervjun när duon äntligen går in genom dörren. Marcus Berggren & Carl Stanley, Ronaldo & Messi, Trazan & Banarne och Phineas & Ferb, är alla olika ikoniska duos, som inte har en rimlig chans mot Carl Mardell och Hugo Fast. Bandet ULTRAZ & The passions och supportergruppen MKV City Ultraz är tack vare dessa lätt ifrågasättbara mkv-studenter. 

– Det började med instagram-kontot, vi satt på Orvars när några andra skulle lira fotboll. De var några man kort, och frågade om vi ville lira, men vi planerade på att vara bakis. Sa att vi kan titta på och vara hejarklack med hejaramsor och sånt.

Väl dagen efter, säkert lika bakis då som under intervjun, drog de igång Instagramkontot @mkvcityultraz och supportergruppen var skapad. Men det stoppar dem inte från andra projekt. Allt från Ultraz Lagar till Ultraz Hemleverans (deras promenader där de påstår sig leverera merch), dock menar de på att de är “Svindåliga på att genomföra dem”. Ultraz Lagar har 2 avsnitt ute på instagram-kontot, där ett av avsnitten handlar om friterad sås. Calle menar att idén inte var så dålig egentligen.

– Det ska tilläggas att vi är inte så dumma i huvudet, det var första maj när vi spelade in den och vi hade samlats i vår bakfylla som heter duga.

Vi missade ju att filma det bästa. [Calle] sitter och klipper videon och skulle ta hand om oljan och ja det är väl klart att man häller ner den i en plastflaska, men den smälte. Men gör gärna om det för friterad sås va ändå jättegott, förutom skalet som var kolsvart. 

När de spelar in musik tar de hjälp av deras goda vän Alvin och hans hemmastudio, men trycker dock på att han bara får vara med då det är hans “Make-A-Wish”. Återigen, lätt ifrågasättbara individer. Men en hel del musik görs, även om de menar att deras dagar som liveband är förgångna. Den plötsliga överskotten på tid som de därför får använder de genom att slipa på en Ultraz-Slabb! Pyntade sånghäften kan utlovas men av någon anledning får deras kompis Herman inte komma. 

I slutet av intervjun kom en av mina kära redaktörer på tal. Matilda hade visst varit väldigt snabb för att erbjuda sig som fotograf för deras kommande brandmanskalender. 

– Vi ska börja i maj så det blir en maj till maj kalender. Vi står såhär i målet med bara handskar, fotbollsdojor och knästrumpor, och så är bollen precis för. Helst en ganska liten boll, typ en tennisboll.

Utöver alla dessa projekt, där chansen att de blir av är ungefär lika stor som att MKV City vinner korpenserien, vill de även sänka UMV:s Idrottsutskott. Varför? För de alla jobbar visst på skurkföretag.

När jag tillslut drar från Café Tar och inser egentligen att jag bara suttit med två gafflare som kommer göra min transkribering ett levande helvete, så har jag ändå ett stort leende på mina läppar. Den fina (nästan) klarblåa himlen har börjat skymma, folket som går på Sysslomansgatan verkar alla välla in på Palermo och dagen har startat andra halvlek. Carl Mardell och Hugo Fast, ni är fruktansvärt fantastiska, men jävlar va ni suger.

Mina redaktörer på tidningen ville att jag skulle hitta en ytterligare vinkel och oj vad det fanns vinklar från intervjun. Dock så känner jag att det fina med Wallace & Gromit och alla deras tokheter är just helheten. Att fixa merch gör många, men vilka gör duschdraperier? Vilka friterar ens sås? Sen kan de också tyvärr vara världens sämsta intervjupersoner, men det kanske är priset man får betala som UMV:s rockstjärnor? I all seriositet så känner jag ändå att det var en vinkel som blödde igenom egentligen allt de sa, vilket var den otroliga lättnaden och glädjen att man kan hitta en lika stor idiot som sig själv.

KONTAKTA OSS

Vill du komma i kontakt med tidningen?
Detta gör du enklast genom att maila

tidningeneris@uppsalamedievetare.se