Dags för vårstämma!

Välkommen till vårstämma med Uppsala Medievetare!

Är du sugen på att engagera dig i föreningen under hösten? Har du ett öga för grafisk design, på att knyta kontakter, driven i hur utbildningen kan förbättras, älskar att arrangera evanemang eller är grym på sport? Då är detta din chans!

Det är nu dags för ett fyllnadsval då olika poster inom föreningen blir lediga till hösten. Men vad gör föreningen? I föreningen sitter representanter i ordföranderi och fem olika utskott och pratar om hur vi kan göra studietiden för alla som läser media, kommunikation eller journalistik ännu bättre och roligare.

Kallelsen i sin helhet hittar du här!

Här hittar du protokollet från vårstämman!

Dessa är föreningens olika utskott:

EVENT
Vilka ligger bakom alla pubrundor, spelkvällar, sittningar, gasquer och massa andra roliga aktiviteter utanför studierna? Jo det är eventutskottet! De som sitter med i detta utskott arrangerar också olika aktiviteter internt inom föreningen. Tycker du om att fixa de bästa festerna? Är du grym på att rodda olika event? Är du dessutom en hejare på planera olika typer av arrangemang? Då passar eventutskottet dig perfekt!

UTBILDNING
När du känner dig sprudlande glad över den kurs du går nu eller när du känner dig uppgiven och less på hur plugget ser ut så kan du vända dig till detta utskott. Utskottet ser till att utbildningen inom medie, kommunikation och journalistik håller det den lovar. Representanter i detta utskott träffar kontinuerligt institutionens lärare och pratar om hur kurserna utvecklas och om den feedback som ni studenter ger. Om du brinner för att din utbildning ska vara av bästa kvalité är det utbildningsutskottet du ska engagera dig i!

NÄRINGSLIV
I en värld fylld med företag, byråer och olika jobbtitlar kan det vara svårt att veta vad som passar just dig. Näringslivsutskottet för kontakten med en mängd olika företag och organisationer och anordnar bland annat gästföreläsningar, studiebesök och workshops för att du som student ska få en bättre bild av din framtida bransch. Dessutom arbetar näringslivsutskottet med de två olika koncepten ”Proffsen svarar” och “Månadens Medievetare” där man får intervjua aktiva studenter och personer inom branschen. Vill du vara föreningens ansikte utåt mot alla dessa företag? Få en språngbräda ut i arbetslivet genom kontakt med olika branschverksamma personer? Då är det näringslivsutskottet du ska söka!

MARKNADSFÖRING
Med en miljon saker att säga kan det ibland vara svårt att få fram sitt budskap. Detta utskott ser till att föreningen har en god kommunikation utåt. Här skapas posters, banners, texter och sociala medier-inlägg för att kommunicera ut allt föreningen gör och engagera studenter i de olika eventen som är på g. Marknadsföring är också ansvariga för föreningens alla olika kanaler, vilket inkluderar hemsidan, Facebook, Instagram och LinkedIn. Älskar du att skriva texter och har en tanke på att jobba som copywriter i framtiden? Har du känsla för bild och form? Har du kunskaper inom Photoshop eller något annat Adobe-program? Eller är du bara sjukt taggad på att bli ännu bättre på allt ovanstående? Sök till marknadsföringsutskottet!

IDROTT
Gillar du och idrotta och vill vara med och forma föreningens nyaste utskott? Då ska du söka till idrottsutskottet! Här finns alla möjligheter till att hitta på massa roliga aktiviteter. Styra upp regelbundna föreningsträningar kanske? Eller turneringar av olika slag? Eller en skidresa kanske? Möjligheterna är många! Sök och hjälp till att få idrottsutskottet att växa!

Vid detta års vårstämma kan du söka följande poster:

VICE ORDFÖRANDE FÖR FÖRENINGEN
Tillsammans med ordförande är man ansvarig för hela föreningens verksamhet. Man är också ansvarig för kontakten med föreningens olika samarbetspartners samt som studentrepresentant i IM Alumn; alumnföreningen vid Institutionen för Informatik och Media. Genom regelbundna möten med utskott, institution och ordförande får man föreningen att gå framåt. Vice ordförande passar dig som är grym på att få saker att hända, och är du dessutom duktig sälj kommer du passa perfekt i denna roll!

KASSÖR
Som kassör är man en del av ordföranderiet och den som är ansvarig för föreningens ekonomi. Man är således ansvarig för den kontinuerliga bokföringen och upprättande av budgeten tillsammans med övriga i ordföranderiet. Dessutom har man även ansvar för utbetalning av diverse utlägg som engagerade i föreningen gör. Är du strukturerad och älskar siffror? Då passar du utmärkt som föreningens kassör!

Eventutskottet:
– Suppleant (max 8 st)

Utbildningsutskottet:
– Vice Ordförande
– Suppleant (max 10 st)

Näringslivsutskottet:
– Ordförande
– Suppleant (max 8 st)

Idrott:
– Ordförande
– Vice Ordförande
– Suppleant (max 10 st)

Vill du söka till någon av posterna?
Maila önskad post, lite information om dig själv och en kort motivering till ordforande@uppsalamedievetare.se senast 22/5 kl 23.59. Det går också bra att ställa upp på plats.

Önskar du lämna in en motion?*
Maila då till ordforande@uppsalamedievetare.se senast 14/5 kl 23.59.

Även om du inte vill engagera dig i föreningen är det väldigt viktigt att just ni, våra medlemmar, närvarar och får chans att säga vad ni tycker. Kom och gör din röst hörd!

Vi ses den 29:e maj i hörsal 2!

*En motion är ett förslag till beslut som lämnas in av en medlem av föreningen.