Uppsala Medievetare

Aprils medievetare

Författare: Alicia Hammervold

2022-04-28

En glädjespridande och idérik trio på tre reccar ifrån höstens inspark som genom lag Safari hittade varandra, en gemensam kärlek för att ”killgissa” och studera MKV, and the rest is history! Med sitt stora engagemang inom Studentradio och färgstarka personligheter kan du aldrig missa dessa studenter i Ekonomikums korridorer. Grattis Edith Malmberg, Olivia Jansson och Malte Jönsson – tillsammans är ni Månadens mediavetare!

Vad pluggar ni? Och varför blev det just Uppsala för alla er tre?
– Vi alla läser medie- och kommunikationsvetenskap och journalistik programmet och är just nu inne på termin 2. Jag valde Uppsala för studentlivet och för alla nationerna, man har hört att Uppsala har riktigt bra sammanhållning, men också för att det är nära hem, säger Edith.

Hur blev studentradion aktuellt? När föddes idén om att starta ett radioprogram?
– Jag och Edith var bekanta redan innan insparken, men blev absolut mycket bättre vänner under de tre veckorna! Under dem snackade vi en del om hur kul det hade varit att starta radioprogram och som en slump så kom faktiskt Studentradion in på en föreläsning i höstas och presenterade sig och vi var helt sålda, säger Olivia.

– Vi tre hamnade i samma insparkslag och under tidens gång blev jag bra kompis med både Edith och Olivia. Jag har alltid haft ett intresse för radio och ser det helt klart som ett framtidsjobb, därför var det inte direkt svårt att övertyga mig om att vara med! Efter det började vi bolla några idéer och sen dök vi alla upp på nästa radioutbilning och nu sitter vi här, säger Malte.

Vad handlar Biotrion om? Beskriv ert program med 3 ord!
Jag skulle säga att det är ett program där vi tre wannabe filmkritiker ser en film i förhand och under sändningstid diskuterar och recenserar dem på ett opretentiöst sätt varje onsdag. Om jag skulle beskriva programmet med ett ord skulle det nog vara ”killgissa”, det är vi rätt bra på och det händer lite väl ofta! säger Malte

– Och nu har vi tänkt börja med att ha olika teman, inte bara på avsnitten då utan antingen månadsvis eller under några program på följd. Nu i april ska vi till exempel recensera våra favoritfilmer och senare i vår tänkte vi ha en månad där vi låter lyssnarna rösta fram filmer som vi ska ta upp! Ett ord som beskriver vårt program är absolut ”hybris” om du frågar mig, säger Edith

– Sista ordet är helt klart ”drama”, vårt program går ut på att vi killgissar och startar konflikter, det händer varje vecka oavbrutet, säger Olivia

Vad hittar ni på när ni inte sänder eller pluggar? Vad går ert CSN till förutom hyran?

– Ska jag vara helt ärlig går inte så mycket av mina pengar på alkohol, tulpaner och att spontanhandla hudvård är nog den största utgiften komiskt nog! Säger Olivia

– Jag lägger nog mest pengar på Gasque-biljetter, känns som det alltid finns en Gasque eller ett nations-event som bara väntar på att få sno mina pengar! Annars köper jag sushi i mängder, det är utan tvekan min största kostnad, säger Edith

– Ja alltså förutom bussbiljetter fram och tillbaka skulle jag nog också säga Gasque-biljetter, utöver det känns det som mina pengar bara försvinner utan att jag gör något? Kan sitta på eko en heldag och plugga ändå har jag bränt pengar? De försvinner successivt under månadens gång, säger Malte

This or that 
Arla eller Oatly
Rosa Pantern eller Palermo
Little Women eller Call me by your name
Slabb eller Gasque
Rödvin eller vitt vin

Fler texter från Uppsala Medievetare