Uppsala Medievetare

JANUARI: MÅNADENS MEDIEVETARE

2022-01-03

Ailin Torres har med sitt stora engagemang, redan under sin första termin, blivit ordförande för medievetarnas förening och engagerar sig aktivt för att göra studietiden ännu bättre för oss medievetare. Med sin härliga energi och positiva attityd förtjänar hon inget mindre än att hyllas. Grattis Ailin Torres till månadens medievetare!

Vad pluggar du?

Just nu läser Medie- och kommunikationsvetenskap A, första terminen här i Uppsala, men nästa termin ska jag plugga företagsekonomi. Så jag kursar mig igenom och planerar att ta en examen i MKV.

 

Vad engagerar du dig vid sidan av dina studier?

För tillfället engagerar jag mig i medievetarnas förening, som jag även är ordförande för. Med den rollen är det mycket man får ta hand om, särskilt när vi har en relativt ny styrelse. Vi har många idéer vi vill genomföra och är väldigt taggade på att få komma igång med saker som varit på håll på grund av corona.

 

Har du något tips till reccarna?

Mitt tips är att verkligen ta det lugnt och inte stressa kring insparken. Allting kommer att lösa sig! Man kommer att hitta vänner och folk man klickar med, det är just det insparken är till för. Stressa inte alltför mycket och försök vara med på så många aktiviteter som möjligt. Så blir det kul!

 

Hur spenderar du ditt csn?

Oj, jag vet ju att jag spenderar i alla fall. Spenderar mest på mat och onödiga saker, häromdagen köpte jag en liten julgran från Åhlens, såna saker. Det känns som att pengar försvinner utan att jag riktigt spendera det på något, men skulle säga att det mest går åt kläder, mat och nöje.

 

Om du får drömma fritt, vart är du om 20 år?

Jag tror att jag hade velat jobbat med någonting inom media och kommunikation. Möjligtvis i en annan stad i Europa, helst i kanske Paris, där har jag även bott och saknar staden, trivdes väldigt bra där. Juste då är jag ju 40, så jag skulle gärna vilja ha barn, familj och ett bra jobb.

 

Fler texter från Uppsala Medievetare