Uppsala Medievetare

NOVEMBER: MÅNADENS MEDIEVETARE

2022-01-03

Inte nog med att han fått titlarna “Insparkens Recce”, “Insparkens Fadder”, har han nu som kapten för insparkslaget Business även kammat in lagvinsten. Med sin härliga energi, sin smittsamma glädje och charmiga humor har han bidragit till god stämning inom laget. Inte konstigt att han nu fortsätter som ledare i form av ordförande för idrottsutskottet. Grattis till dig, Teo Svensson, du är månadens medievetare!

Vad pluggar du?

Jag läser Medie- och kommunikationsvetenskap C med inriktning journalistik, och började plugga här i Uppsala våren 2020.

 

Hur kändes det att vinna insparken?

Det var ren och skär eufori. Jag blir tårögd bara jag tänker på det. Vårt lag hade värdiga vinnare, vi hade bra sammanhållning och bra insatser på tävlingarna. Det var helt galet när reccarna körde Amazing Race, jag hann bara se de springa iväg och när jag kom tillbaka efter att ha varit på toa så var de tillbaka! De var verkligen så snabba! Men de roligaste aktiviteterna var ju pubrundorna och den inofficiella aktiviteten “recce till recce”. De hade ordnat så fint, varje hem var ett eget tema. Hemma hos en av reccarna var temat Frankrike, och där var en av lekarna att man skulle fästa min mustasch på mig!

 

Du engagerar dig i mycket! Varför i föreningens idrottsutskott?

Ja, det blev väl ganska spontant egentligen. Det var min käre vice ordförande Olof Carlberg som kom med förslaget att vi skulle söka tillsammans när vi var på höststämman. Egentligen tänkte jag väl inte söka någon post, men sen kändes idrottsutskottet passande för just mig. Jag tycker mycket om att spela fotboll och brukar spela i MKV:s fotbollslag. Sen finns det mycket inom idrotten som jag gärna skulle testa mera av, exempelvis olika racketsporter, något jag inte spelar särskilt ofta.

 

Journalistik och sport, är det något du vill kombinera i framtiden?

Om jag ska vara ärlig så har jag ingen aning, drömmen hade ju varit att vara sportjournalist. Det är målet. Jag har ju redan frilansat som sportjournalist på Ölandsbladet, där jag bevakade lokala evenemang som ÖM (Ölandsmästerskapet i fotboll). 

 

Okej, men Teo om du får drömma fritt, vart är du om 20 år?

Jag har verkligen ingen aning, jag är väldigt mycket här och nu. Jag tänker kanske inte så långsiktigt, jag brukar ju exempelvis bara kolla schemat dagen innan. Det har ju också lett till många sena nätter framför datorn när jag upptäckt en deadline samma dag. I alla fall så tror jag att jag, om 20 år, har vunnit “Årets Ölänning”. Kanske bor jag även på Öland igen, jag är ju 41 år gammal då så förhoppningsvis har man familj. I varje fall är jag en cool farbror. Jobbar borde jag ju göra också, som sportjournalist antagligen.

 

Fler texter från Uppsala Medievetare