Föreningen

Uppsala Medievetare är en ideell studentförening som grundades under hösten 2011. Föreningen är öppen för alla studenter med ett intresse för media och kommunikation. Syftet med föreningen är att vidareutveckla, komplettera och väcka intresse för den medie- och kommunikationsvetenskapliga utbildningen vid Uppsala universitet. För att uppnå detta vill vi bidra med:

• En ökad näringslivskontakt
    En viktig del i vårt arbete är att bidra med en ökad näringslivskontakt bland utbildningens studenter. Vi arbetar därför med att arrangera spännande gästföreläsningar och företagsbesök.
  • Studiesociala aktiviteter
    Vi genomför studiesociala aktiviteter, såsom insparkar vid terminsstart samt middagar och kurser under terminerna. Detta för att främja kontakten och gemenskapen mellan studenter inom MKV-utbildningens olika nivåer.
  • Studiebevakning
    Sist, men inte minst, för vi studenternas talan i utbildningsrelaterade frågor och arbetar för en god studiesocial miljö vid institutionen för informatik och media. Allt för att du ska få en utbildning som du är nöjd med!

Är du intresserad av att engagera dig eller vill du veta mer om föreningen och vårt arbete? Klicka i så fall här!