Månadens Medievetare: Emmelie Tiderman

  • Namn: Emmelie Tiderman
  • Ålder: 21
  • Studerar: Retorik B

“Alla som känner Emmelie vet att hon inte kan låta bli att engagera sig”

Emmelie Tiderman är för många medievetare ett välkänt ansikte. Som före detta ordförande i föreningen och numera hedersmedlem (!!) är det många föreningsaktiva som känner igen henne. Hon har dessutom varit general för insparken HT17 och fadder VT17 och HT18. Som följd av detta är det flera årskullar av MKV:are som har fått äran att hänga med fantastiska Emmelie Tiderman!

Emmelie började sin utbildning på medie-och kommunikationsvetenskap A hösten 2016. Hon deltog i insparken som hon tyckte var väldigt kul, men berättar att hon var lite rädd och nervös och därför höll sig till att hänga med några personer. Detta var däremot något som förändrades i tid till vårterminens inspark 2017 där hon var fadder för det blå laget. Efter det lyckades en annan UMV-veteran, Fred Melin, övertyga Emmelie att söka till general för insparken hösten 2017, då de två var generaler tillsammans. Hon kommenterar sin tid som general som något så pass stort att det är svårt att sätta ord på det. Insparken som hon tyckte var roligast att delta i var hösten 2018. Här beskrivs insparken som mer avslappnad då hon var ordförande och “bara” fadder och därmed slapp allt ansvar som var under generaltiden. Nu kunde Emmelie istället välja de event hon kände att hon kunde göra extra kul!

Emmelie har varit ordförande för Uppsala Medievetare mellan höststämman 2017 och höststämman 2018. Hon hade sina egna tankar om UMV och hade inte tänkt engagera sig när hennes kompis, som var vice ordförande i marknadsföringsutskottet, tvingade henne att delta på ett öppet möte. Så helt plötsligt var hon med marknadsföringsutskottet och ansvarig för den grafiska designen vilket är något hon inte har ångrat. När Amanda Larsson sedan avgick som ordförande till höststämman stod posten ledig. Emmelie, som var intresserad av rollen som ordförande, då hon själv tycker om att strukturera och projektleda, var osäker på om hon skulle hålla måttet och diskuterade frågan med sina föräldrar. De sa kort och gott: “du vill ju det!”, så hon sökte posten och blev framröstad som ny ordförande för styrelsen! Emmelie beskriver sitt år som ordförande som påfrestande och svårt men också otroligt roligt och att hon är nöjd över denna tid.

Efter ordförandetiden har Emmelie siktat in sig på nya mål. Alla som känner Emmelie vet att hon inte kan låta bli att engagera sig. Hennes nya mål är…. (drumroll*) att engagera sig i Norrlands nation, där hon ska sysselsätta sig  med marknadsföring för nationen.

När hon får frågan om hennes bästa minnen som medievetare säger hon att det finns otroligt många minnen att välja på. Några av dessa som hon delar med sig av är hur rolig pyjamasslabben var och hur hennes lag spontant gjorde en “one-take”-film under en påsk-pubrunda (när det inte ens var ett uppdrag!). Andra minnen inkluderar tiden som general och gasquen hösten 2018 då hon skulle hålla tal som ordförande för UMV. Bästa minnet som MKV-student var när hon och Karin Nedler skrev sin C-uppsats, där Emmelie beskriver att de led konstant men att känslan när den var inskickad var något riktigt stort. Detta var något hon själv varit med och skapat, berättar hon.

Om hon får bestämma vad CSN:et ska läggas på så blir det kort och gott växter och mat. Om 20 år hoppas Emmelie att hon har flyttat tillbaka till Stockholm och (förhoppningsvis) inte bor i en liten skrubb. Men alla vi som känner Emmelie och känner till hennes starka driv och engagemang kan med stor säkerhet säga att så förmodligen inte kommer bli fallet.

  • Snerikes eller stocken: Snerikes
  • Instagram-stories eller snapchat-stories: Instagram-stories
  • Pizza eller pasta: Pasta
  • Kaffe eller te: kaffe
  • SVT eller TV4: SVT

Skriven av: Fred Melin

About the author: Marknadsforing