Proffsen svarar med Bianca Embrén

Denna veckas proffs är Bianca Embrén! Hon jobbar Digital Marketing Coordinator på TEN Music Group där hon har hand om och skapar material till artisternas och skivbolagets sociala medier. Bianca sätter ihop planer och scheman inför releaser, kampanjer och day-to-day socials varav de är ett härligt creative team som hjälps åt att ta fram material som exempelvis videos och bilder. TEN Music Group är skivbolaget bakom artisterna Zara Larsson, Icona Pop, Erik Hassle och melodifestival aktuella Benjamin Ingrosso och Felix Sandman.

Hur hamnade du på den positionen du är idag?

Jag studerade event management i Sydney där jag fick upp ögonen för arbetsvärlden inom event. Efter att jag gick MKV A på Uppsala Universitet så började jag en kurs i Stockholm, ”Innovative Music Management” där jag första dagen vart inspirerad att sätta in mig i allt på riktigt, så jag åkte hem efter seminariet och fixade min LinkedIn-profil för det var vad anständiga, viktiga personer gjorde. Jag började söka igenom Facebook-grupper inom musikindustrin där jag kom över annonsen om att TEN Music Group sökte praktikanter. Jag fick lyckligtvis komma in på intervju vilket var ett stort steg! Veckan efter började jag min praktik med det digitala teamet.

Tre egenskaper hos dig själv som din arbetsgivare värdesätter högt?

Jag är en idéspruta och kreativ, ambitiös och driven.

Vad hade du gett dig själv för råd när du var ny inom branschen?

  • Kom ihåg varför du gör det du gör och hur slutresultatet kommer bli efter allt hårt arbete.
  • Var ödmjuk även när andra inte är det, samtidigt som du inte ska tillåta att bli överkörd.
  • Börja med en praktik och klättra dig din väg uppåt.
  • Skapa kontakter! Sträck fram handen och hälsa innan du hinner tänka “det är en dålig idé”.
  • Ta även för dig! Möjligheterna kommer inte bara till dig utan ibland måste du skapa nya möjligheter själv!

Hur ser en perfekt arbetsvecka ut?

Oj, det finns inte riktigt en ”perfekt vecka” då varje dag inte är den andra lik. Om jag skulle säga något så är det en vecka då allt flyter på som det ska. Exempelvis när releaser går som planerat, när material är klart i god tid och artisten får bra feedback och respons. Då är jag mer än nöjd.

bild 2

 

About the author: Uppsala Medievetare