Proffsen svarar med Suzan Hourieh Lindberg

Suzan Hourieh Lindberg

Suzan är affärsutvecklare på Berghs School of Communication och har en
lång erfarenhet inom kommunikationsbranschen. Här delar hon med sig av sina värdefulla tips och råd till er studenter för att lyckas nå era mål efter studierna.

Hur hamnade du på den positionen du är idag?
Jag drev en startup där jag mestadels jobbade med kommunikation och valde därefter att plugga en omgång till och då kommunikation. Sen startade jag ett nätverk inom just komunikation och inkludering vilket gjorde att jag hamnade i intressanta sammanhang. Kom bl.a. i kontakt med en av mina numera mentorer som då jobbade på Berghs. På den vägen var det.
Tre egenskaper hos dig själv som din arbetsgivare värdesätter högt?
Kunskap inom både kommunikation och marknadsföring samt affärsutveckling och sälj. Sen anses jag nog vara bra på att omvärldsbevaka. Jag slukar nationell och internationell bransch media samt nyhetssajter över lag. Nyfiken.
Vad hade du gett dig själv för råd när du var ny inom branschen?
Var modig! Det finns ingen du inte kan approacha, inget du inte kan göra. Se bortom buzz words och kända namn – det kan förlama. Ta din karriär i dina egna händer och gör det du vill. Då kommer du att lyckas.
Vilket är ditt bästa tips till oss medie- och kommunikations studenter?
Prova på en massa (under tiden du pluggar) innan du väljer att nischa dig. Jobba extra inom media och kommunikation medan du pluggar. Det ger dig massor av kunskap, insikter och kontakter. Därmed även ett försprång. Och konsumera all media inom och utanför branschen du kan komma över.
Suzan ny

About the author: Uppsala Medievetare