Ny utbildning för nytt mediesamhälle!

Snart startar en ny kandidatutbildning vid institutionen för informatik och media!
 
Den riktar sig till framtidens journalister, kommunikatörer, medievetare och kanske yrkesroller som ännu inte finns. Ylva Ekström, lektor och pedagogisk studierektor i medie-och kommunikationsvetenskap, menar att det treåriga programmet kommer att ge en bred ingång till den föränderliga mediebranschen och en global utblick. Utbildningen ska kombinera studier i medie-och kommunikationsvetenskap och journalistik med praktiska tillämpningar inom områdena.
Första året läser alla 40 studenter som kommer att antas samma kurser, därefter får man välja mellan tre olika spår: journalistik, medier och kommunikation. Under termin fem finns möjlighet att göra praktik inom sitt valda område.
För att läsa hela artikeln klicka dig in här –> Nytt kandidatprogram
 kollagejournalist (1)

About the author: Uppsala Medievetare

You must be logged in to post a comment.