Proffsen svarar med My Söderholm

Den här veckan i 5 snabba till proffsen får vi besök av My Söderholm! My är VD för sociala medier-byrån Socialminds som är en del av BBS-Group. Hon har förflyttat sig genom olika delar av branschen och har tidigare arbetat med både TV, PR och events, innan hon för 2,5 år sedan startade upp Socialminds. Läs hela artikeln för att ta del av hennes resa och tips för vad du ska tänka på när du kommer ut i arbetslivet!

5snabbf

1. Vilka färdigheter ser du som extra viktiga hos en nyutexaminerad student/kommande arbetskollega inom din bransch eller arbetsplats?

Hos oss är det viktigt att de som börjar här är lyhörda, duktiga på att skriva och taggade på att lära sig nya saker. Klassikern ”visa framfötterna” är något som verkligen spelar en stor roll och det är viktigt att kunna anpassa sig och alltid vara beredd på att ta i. Visa att du vill vara på arbetsplatsen genom att jobba över, hjälpa dina kollegor och sitt ALDRIG sysslolös.
2. a) Hur hamnade du på den position du är idag och hur länge har du arbetat där?

Tillsammans med BBS-Group startade jag upp Socialminds för 2,5 år sedan och började som Redaktionschef. Då vi snabbt fick många kunder anställdes fler till byrån och idag är vi sju personer och min roll har utvecklats till VD/Redaktionschef.
b) Hur såg ditt steg från universitetet till näringslivet ut?

Direkt efter gymnasiet jobbade jag som Barchef för Operakällaren samtidigt som jag pluggade TV-journalistik och praktiserade i TV-branschen. Jag har gått på många minor men aldrig gett upp då jag alltid vetat vart jag vill och inga motgångar har stoppat mig, bara gjort mig starkare. Det är inte lätt att komma in i branschen och bara för att en person inte tror på dig ska du inte låta den förstöra dina drömmar utan det är bara att kämpa vidare.
Jag jobbade med TV, PR och events i 7 år och därefter fick jag frågan om att starta Socialminds tillsammans med BBS-Group. När vi startade upp byrån var det en styrka att jag hade jobbat på flera olika platser och haft olika roller.
3. Tre egenskaper hos dig själv som din arbetsgivare värdesätter högt?

Engagerad, social och driven.
4. Kunskaper eller färdigheter som du ångrar att du inte satsade mer på att utveckla under studietiden eller när du var ”ny” i branschen?

Jag pluggade ekonomi i gymnasiet men har tyvärr inget läshuvud utan jag lär mig genom ”learning by doing”. Då man jobbar mycket med siffror som VD hade det underlättat om jag hade läst det innan. Tack och lov har jag fantastiska personer runt mig som har lärt upp mig nu.
5. Vilket är ditt bästa tips för framtiden till nyblivna universitetsstudenter inom media och kommunikation?

Ge aldrig upp!!

About the author: Uppsala Medievetare

You must be logged in to post a comment.