5 snabba till proffsen med Linus Carlén

Det är återigen dags för 5 snabba till proffsen med en lite annorlunda inriktning denna gång, nämligen träning! Den här veckan gästas vi av Linus Carlén som är varumärkeschef på funktionsdryckesföretaget Nocco. Linus berättar hur han gick från att jobba på bank och med omsorg till att arbeta på heltid med sitt största intresse, nämligen träning. Här kommer han med sina bästa tips för att lyckas och vad man ska fokusera på för att nå dit man vill! 

 skarmavbild-2016-11-01-kl-13-18-47

 

Hej Linus!

1. Vilka färdigheter ser du som extra viktiga hos en nyexaminerad student/kommande arbetskollega inom din bransch eller arbetsplats?
Enligt mig handlar det om kreativiteten, samt att få denna kreativitet att bli genomförbara idéer i praktiken. Så man på så vis kan skapa samt driva processer framåt.

2. a) Hur hamnade du på den position du är idag och hur länge har du arbetat där?
Jag blev headhuntad i juni 2014 och har varit med på Nocco-tåget sedan dess. Flyttade upp till Stockholm och började köra (mer än) heltid 1 september 2014.

b) Hur såg ditt steg från universitetet till näringslivet ut? (om du inte har studerat, hur kom du in i den branschen där du arbetar idag)
Jag examinerades sommaren innan, alltså 2013 och gick ett helt år och sökte jobb. Jobbade lite bank samt äldreomsorg under tiden, då jag ser all erfarenhet som bra erfarenhet. Vägrade ge upp. Slutligen vände flytet och jag fick börja jobba med något som är kopplat till mitt absolut högsta intresse – träning.

3. Tre egenskaper hos dig själv som din arbetsgivare värdesätter högt?
Självgående, glädjeskapande samt kreativ.

4. Kunskaper eller färdigheter som du ångrar att du inte satsade mer på att utveckla under studietiden eller när du var ”ny” i branschen?
Hade verkligen velat vara bättre på Photoshop och allt annat som hör media och design till. Jag är bra på själva idéerna bakom, men kan inte utveckla det till hela koncept utan en riktigt tung designer vid sida.

5. Vilket är ditt bästa tips för framtiden till nyblivna universitetsstudenter inom media och kommunikation?
Det du tycker är roligt kommer du förmodligen också vara vass på. Oavsett om det är gaming, träning, mode eller bilar så finns det ALLTID behov för kreativa och energigivande människor. Gör det som du är bra på, och gör det med så hög passion som möjligt.

About the author: Uppsala Medievetare