5 snabba till proffsen med Adrian Swartz

Uppsala Medievetares artikelserie ”5 snabba till proffsen” är tillbaka inför en ny termin och först ut är Adrian Swartz. Adrian är grundare och VD för Cruitway, ett företag som matchar jobbannonser och arbetsgivare med unga akademiker och young professionals. Här delar han med sig av sina erfarenheter som ung entreprenör och företagsledare.

adrian Svartvit

Hej Adrian!

1. Vilka färdigheter ser du som extra viktiga hos en nyutexaminerad student/kommande arbetskollega inom din bransch eller arbetsplats?

Cruitway är ett företag med stark innovationskultur, en start up som vill förändra en bransch, därför är ett entreprenöriellt mindset avgörande när vi rekryterar nya personer till teamet. Vi vill ha människor är hungriga och nyfikna, som vill lära sig, utvecklas och tillsammans skapa bättre lösningar för människor.

2. Hur hamnade du på den position du är idag och hur länge har du jobbat där? Och hur såg ditt steg från universitetet till näringslivet ut? (om du inte pluggat, hur kom du in i den branschen där du arbetar idag?)

Jag har faktiskt inte en enda högskolepoäng, utan har istället lärt mig genom att göra saker, läsa på om mycket av rent intresse och omge mig med smarta människor. Jag startade mitt första företag redan när jag var 18 år, mitt andra när jag var 21 och blev redan då också chef. För två år sedan startade jag Cruitway med mina nuvarande företagspartners, då vi såg ett behov av bättre digitala lösningar både för rekryterande arbetsgivare och för karriärsökande unga akademiker.

3. Tre egenskaper som du som arbetsgivare värdesätter högt hos dina anställda?

Engagemang, inlärningsförmåga och prestigelöshet.

4. Kunskaper eller färdigheter som du ångrar att du inte satsade mer på att utveckla under studietiden eller när du var ny i branschen?

Vi slutar aldrig lära oss eller utvecklas, så varför titta tillbaka på vad vi inte lärt oss eller gjort, när vi istället kan titta framåt? Jag ångrar ingenting. Personligen har jag nog egentligen sedan barnsben varit en engagerad, skapande person som drivit projekt och testat saker. Jag älskar att träffa människor som engagerat sig i olika sammanhang och visat att de kan ta initiativ, det är precis sådana människor vi vill rekrytera till vårt team.

5. Vilket är ditt bästa tips för framtiden till nyblivna universitetsstudenter inom media och kommunikation?

Börja göra saker i praktiken redan idag, våga göra misstag och lär dig på vägen. Allt du gör utvecklar dig som människa, så mitt tips är att alltid fortsätta göra nya saker. För de studenter som vill jobba med kommunikation i praktiken, kan man maila mig på adrian.swartz@cruitway.com.

 

About the author: Uppsala Medievetare

You must be logged in to post a comment.